Odlingskurser

Inspirerande kurser i grönsaksodling 2019


Välkommen till växthuset på Tjolöholmsvägen för inspirerande växtodlingskurser! Här finns under 2019 ett brett utbud av odlingskurser. Det unika med våra kurser är att det ingår både teori och praktik. Du får så och/eller plantera många av de växter vi pratar om och sedan ta med dig plantor m.m. hem. Kvalitetsjord och fröer godkända för ekologisk odling ingår. Vi inriktar oss på små grupper för att det ska vara lätt att dela med sig av sina odlingserfarenheter.

Kursledare: Margaretha Jonsson. Utbildad lärare. Har jobbat med odling hela livet. Driver idag Sveriges största pepparrotsodling samt Mariebergs Gårdsbutik tillsammans med Mikael Jonsson.

Kurslokal: Växthuset utmed Tjolöholmsvägen, Mariebergs Gårdsbutik, Tjolöholmsvägen 64, 439 74 Fjärås

Detta ingår: teoretisk och praktisk kursledning, kvalitetsjord (Ekoproffs jord), fröer, sticketiketter och de redskap som behövs. 
Minsta antal deltagare är 8 st för att kursen ska genomföras. Max antal kan variera beroende på kurs oftast ca 12 personer men kan vara fler eller färre.

Anmälan: Margaretha Jonsson, 0705-11 57 56 eller margaretha@pepparrot.se


Vårens kurser:

Grundkurser: Ekologisk odling, Odla i växthus och uterum, Odla på dagtid och Fortsättningskurs.

Övriga kurser: Odla tomater, Odla i kruka och pallkrage samt Odla buketter.


Specialkurser för grupper kan också ordnas med olika teman. Priset beror på val av fröer och plantor samt antalet deltagare. Hör gärna av er för att få ett kostnadsförslag.


Hemsida levererad av Smelink WEB