Öppet alla dagar - året runt - Välkomna! 


Välkomna till Pepparrotsgården

Margaretha, Mikael och deras döttrar Linnea och Emma hälsar er välkomna till vår pepparrotsgård. Vi driver Inge Andersson Eftr Odlingar AB, och är Sveriges största odlare av pepparrot. Allt odlas helt ekologiskt och vi har varit KRAV-certifierade sedan 1994.

Vi driver också Mariebergs Gårdsbutik som ligger längs med Tjolöholmsvägen i Fjärås. Här säljer vi färsk pepparrot, nyskördade KRAV-odlade grönsaker, goda färskostar och mycket annat. Vi har öppet alla dagar.

I våra växthus odlar vi bland annat tomat och gurka, här får man gärna titta in för att se hur det växer. Här håller vi också våra populära odlingskurser i t ex ekologisk odling och växthusodling.


Aktuellt

Öppna gårdar i Kungsbacka lördagen den 12 september  kl 11-17

Välkomna hit för att gå en kostnadsfri fältvisning av Sveriges största pepparrotsodling (anmälan, se nedan). Cissi Urbanke kommer och lagar mat på gårdens produkter och det finns möjlighet att äta mat och fika. Gårdsbutiken är full med nyskördade grönsaker och blomstertältet är fullt med fina lokalt odlade höstblommor. I växthuset finns en chiliutställning och hela gården är höstpyntad. Det finns möjlighet att själv plocka snittblommor från vårt blomsterfält.

Varmt välkomna!

Program

Gårdsbutik och blomsterförsäljning öppen kl 10-17

Chiliutställning öppen kl 10-17    1 - 13 september

Mat och fikaservering kl 10-17 

Pepparrotsvisning i fält kl 11, kl 14 och kl 16 (anmälan!)

Självplock snittblommor kl 11-17

För att undvika trängsel sprider vi ut våra aktiviteter på gården och tidsmässigt samt har så mycket utomhus som möjligt. Vi sätter upp ett tält för matserveringen.    

Pepparrotsvisning i fält

Varmt välkomna ut i Sveriges största pepparrotsodling för att se hur den här lokala specialitén odlas och höra om dess intressanta historia. Guidningen kostar inget men för att vi inte få för stora grupper så anmäl dig med namn, antal personer, telefonnummer och vilken visningstid ni vill gå på via sms till Margaretha 0705 115756. Parkering sker i den skarpa svängen i början av Tjolöholmsvägen.


Självplock snittblommor


Varmt välkomna hit att plocka snittblommor från våra ekologiska blomsterodlingar. Fältet är stort med många olika slags blommor i härliga färger och det är ingen risk för trängsel. Betalning mm sköter vi utomhus så det fungerar även för er i riskgrupp. Ni får själva plocka de blommor ni önskar och sedan mäter jag omkretsen runt där man håller buketten och tar 10 kronor per centimeter. Tänk på att det kan vara ojämt att gå på blomsterfältet. Eftersom jag vill göra det till en härlig upplevelse så lägger jag ut tider för självplocket i början av varje vecka på instagram @pepparrotsgarden för att kunna ha koll på väderprognosen och tillgången på blommor. Välkomna hit och skapa finaste sommarbuketten.

Med anledning av coronaviruset


Vi har valt att ställa in alla odlingskurser under vår och sommar 2020 för att inte bidra till smittspridningen. Vi beklagar verkligen detta och alla som har betalt in kursavgiften kommer att få alla pengar tillbaka.

För er som tillhör riskgrupper eller känner oro kan vi tipsa om att butiken sällan är full av kunder på vardagarna och man kan lätt stå utanför och vänta tills det är tomt. Ni kan också beställa varor under tisdagar och hämta ut en färdig påse på onsdag kl 11 eller kl 15. Beställer gör ni på margaretha@pepparrot.se eller via sms 0705 115756.

Sommar- och höstblommor kan ni handla och betala på utsidan utan att behöva gå in.

Öppettider

Måndag 10-18

Tisdag 10-18

onsdag 10-18

torsdag 9-18

fredag 10-18

lördag 10-17

söndag 10-16

Observera att öppettiderna i praktiken ofta är mer generösa.

Varmt välkomna!


Facebook

Följ gärna Mariebergs gårdsbutik på facebook. Här uppdaterar vi vad som händer regelbundet.

Instagram

Följ oss gärna på Instagram @pepparrotsgarden här får du se massor av bilder från våra odlingar samt odlings- och blomsterbindningstips!


 

Panorama

 

Hemsida levererad av Smelink WEB